Nagykereskedelem – csak viszonteladók / integrátorok részére

Melyiket szeressem? - Mikrotik termékválasztási segédlet

2016-07-08 14:21
*|MC:SUBJECT|*

Melyiket szeressem? - Mikrotik termékválasztási segédlet

Vezeték nélküli átvitel esetén a leggyakrabban elhangzó kérdések egy adott termékkel kapcsolatban szinte biztosan a hatótávolsággal és az elérhető sávszélességgel lesznek összefüggésben.  Ezekre a kérdésekre biztosat mondani természetesen csak jóval több adat birtokában lehet, azonban legtöbbször csupán irány mutatásra lenne szükség, hogy nagyjából tervezni lehessen mekkora beruházásra lesz szükség a kívánt eredmények eléréséhez. A Mikrotik volt olyan kedves és összeállított egy  egyszerű kis táblázatot, ami segít eligazodni a termékek rengetegében.


A fenti táblázat célja, hogy egy jó alapot adjon a tervezgetés első fázisában. Nagyon sok lehetséges összeköttetést lehetne modellezni a különböző típusok között, azonban jelen esetben a pont-pont kapcsolatokat minden esetben egy pár ugyanolyan eszköz között, a multipont kapcsolatokat pedig a mANTbox19 integrált szektoros AP és az adott kliens között kell elképzelni.

A fehér vonal és pötty jelöli azt a távolságot, ahol a legmagasabb adatkapcsolati szintet várhatjuk, a piros vonal és pötty pedig azt a távolságot ahol az eszköz még éppen összeáll a túloldallal, a legalacsonyabb adatkapcsolati szinten.

A táblázat értékeit valós számításokkal támasztották alá a Mikrotik szakemberei, azonban nem vették figyelembe a rálátás, vagy zaj okozta problémákat, mivel azok minden esetben egyediek és lehetetlen nagyvonalakban beszélni róluk.
BaseBox 5 
Webshop
RBOmniTikUPA-5HnD
Webshop
SXT Lite5 ac
Webshop