Nagykereskedelem – csak viszonteladók / integrátorok részére
GB/EN HU

MikroTik újdonságok

2019-01-15 10:34

Kedves Partnereink,

 

Itt a január, elkezdődött a MikroTik háza táján is az új év, szóval szemezgetünk egy kicsit az éppen aktuális újdonságaikból. Kiderült a következő MUM helyszíne és időpontja is:  Bécs, 2019 március 7-8.

A PWR-LINE AP (PL7411-2nD) egy teljesen új termék, egy vezetéknélküli AP, egy Ethernet porttal, 802.11b/g/n rádióval, és Power-Line csatlakozással.

A termék egy kiegészítőnek lett szánva a már kiépített hálózatokhoz, olyan helyekre, ahová a jelszint, vagy a kábelezés már nem ér el. Különösen prakikus vastag falú házakban, ahol anélkül növelhető a WiFi lefedettség, hogy újabb kábeleket kelljen kihúzni, vagy, akár a több kisebb home router telepítését is kiválthatjuk vele, melyek a gyengébb antennáik miatt amúgy sem mindig látták a központi routert.

Csak szimplán csatlakoztatni kell az eszköz LAN portját a MikroTik routerünkhöz, és telepíteni egy másik PWR-LINE AP-t a kívánt helyiségbe. A két eszköz az elektromos hálózaton keresztül összelinkel. Maximum 8 darab PWR-LINE telepíthető egy hálózatban.

Képtalálat a következőre: „PL7411-2nD”

Szintén újdonság, hogy a már megszokott LTE kiteket most már rendelhetjük R11e-4G kártyákkal is. A 4G modellek picit más Bandeket fednek le, mint az LTE változatok. Az alábbi segéd táblázatból látható, hogy melyik típus mit támogat:

4G

.

.

3

.

.

7

.

.

20

31

.

.

41n

42

43

LTE

1

2

3

.

5

7

8

.

20

.

38

40

.

.

.

 

Az elérhető 4G kitek: wAP 4G kit; LtAP mini 4G kit; SXT 4G kit; LHG 4G kit.

Új kiegészítő konzolok is megjelentek, az LHG és a 4011-es sorozathoz:

A solidMOUNT egy oszlopra, vagy falra szerelhető konzol az LHG termékekhez. Mind függőleges, mind vízszintes irányban állítható, strapabíró fémből készült. alkalmazható minden LHG modellhez, beleértve az XL sorozatot is. A csomag tartalmazza az U felfogatót és a csavarkészletet is.

Képtalálat a következőre: „solidMOUNT”

Az RB4011-eshez készített edzett acél fali konzol pedig úgy lett kialakítva, hogy védje is az eszköz Ethernet portjait az engedély nélküli, illetéktelen hozzáféréstől. A kábeleket a már felszerelt konzolhoz lehet csatlakoztatni, mielőtt bele illesztenénk a routert. Ezáltal a már rögzített konzolból igen nehéz kihúzni a kábeleket, vagyis védve leszünk a véletlen kirántástól is.