Nagykereskedelem – csak viszonteladók / integrátorok részére
GB/EN HU

MikroTik újdonságok

2019-05-13 10:39

Kedves Partnerünk,

 

A jelenleg legfrissebb Mikrotik hírek:

 

- Új GPER, Gigabit Passive Ethernet Repeater

- CCR1016-12G és CCR1036-12G-4S-EM upgradek

- Telepítő távcső Wireless Wire Dish és LHG Lite60 termékekhez

- SXT és LHG LTE CPE már rendelhető LTE modem nélkül

- mUPS megszűnik, helyettesítő termék az mUPS PRO

 

A Mikrotik bejelentette a GPeR - Gigabit Passive Ethernet Repeater termékeket! A GPeR egy része az úgynevezett GPEN (Gigabit Passive Ethernet Network) koncepciónak, ami kiválthatja a GPON telepítéseket, alacsonyabb költséggel és egyszerűbben kezelhető Ethernet megoldással.

A GPeR egységekkel kibővíthető az Ethernet kábelezés még egy Hop-pal (< 100 - 150 m a hagyományos hálózati eszközök, és akár 210 m egy másik GPeR egységig) egészen  1500 m távolságig. Leghasznosabb természetesen a többlakásos társasházakban tud lenni, ahol a sok emelet és szakasz miatt kritikus a kábelhossz.

 

 

A Mikrotik folytatja a Cloud Core Router termékcsalád fejlesztését:

- CCR1016-12G most már redeundáns táppal less szállítva, teljes méretű A típusú USB csatlakozóval (microUSB helyett) és 2GB RAM-mal.

 

- CCR1036-12G-4S-EM szintén már redundás tápegységgel rendelkezik, teljes méretű A típusú USB csatlakozóval (microUSB helyett), nagysebességű M.2 storage csatlakozóval és 8GB RAM-mal.

 

Az áraik és a cikkszámok nem változtak. A már továbbfejlesztett darabok szériszámának végén a következő fél évben az “r2” jelzés fog szerepelni, ez különbözteti majd meg az előző verziótól.

 

 

A folyamatos fejlesztés miatt egyre nagyobbak a 60GHz termékek hatótávolságai is, emiatt A Wireless Wire Dish (RBLHGG-60adkit) és LHG Lite60 (RBLHG-60ad) termékeket mostantól egy speciális célzótávcsővel szállítják, a könnyebb telepíthetőség miatt.