Ubiquiti AirFiber5x - 2x2-től 8x8-ig

2017-09-05 20:16
*|MC:SUBJECT|*

Ubiquiti AirFiber5x - 2x2-től 8x8-ig


Az 5GHz-es gerinc kapcsolatok dolga soha nem egyszerű, mivel egy zavartatásoknak kitett közegben kell csúcs teljesítményt nyújtaniuk. Mind a kapacitás mind a megbízhatóság fontos szempont, de vajon, hogyan lehet ezeknek az igényeknek megfelelni? Az Ubiquiti egy - a licencelt sávokban már régóta használt - megoldáshoz fordult és megalkotta az AirFiber NxN 5GHz-es multiplexert.
 


A multiplexer lényege, hogy egy darab két poláros antennára maximum 4 darab AirFiber5X-et lehet csatlakoztatni, vagyis egy 2x2 MIMO működési elvű antenna képessé válik 8x8 MIMO működésre oly módon, hogy a csatlakoztatott eszközök nem zavarják egymást a magas kereszt polarizációs csillapításnak köszönhetően.
 


A AirFiber NxN kivitelének köszönhetően bármelyik AirFiber antennára felszerelhető, emiatt igen széles távolság tartományon belül használhatjuk ki az előnyeit.
 


Alapvetően két dologra használhatjuk a multiplexert: megnövelhetjük a rendelkezésre álló kapacitást és/vagy tartalékolhatjuk az éles vonalat csakúgy mint a licencelt rádiók esetében. Maximum 2 pár eszközt lehet egy antennára csatlakoztatni vagyis maximum 4x-es kapacitást érhetünk el, vagy 2x-es kapacitást tartalékolhatunk a segítségével.
 


A rádiókat az Ubiquiti EdgePoint segítségével tudjuk aggregálni, ami megvalósítja a terhelés elosztást és a redundáns működést.
 


Bővebb információért forduljanak kollégáinkhoz!