Mimosa N5-45 szektor antenna

Mimosa N5-45 szektor antenna
A Mimosa Networks újabb termék családot jelentett be, ami ezúttal - a gyártótól szokatlanul - nem aktív, hanem passzív kiegészítő, nevezetesen egy kis nyaláb szélességű szektor antenna páros, az N5-45.

Ubiquiti - UniFi WiFi BaseStationXG

Ubiquiti - UniFi WiFi BaseStationXG
A Ubiquiti Networks igyekszik folyamatosan fejleszteni jól bevált és sikeres szériáit, igazodva korunk igényeihez. Ennek legújabb példája a UniFi WiFi BaseStationXG amelyet a gyártó weboldalán a világ legnagyobb kapacitással rendelkező Wifi AP-jaként hírdetnek, ami nem alaptalan, hiszen akár 1500 kliens egyidejű kezelésére képes az adatlap szerint. A három beépített rádió együttes teljesítménye pedig akár az 5 Gbps-ot is elérheti.

Újabb szín a palettán: D-Link ipari switch-ek

Újabb szín a palettán: D-Link ipari switch-ek
A D-Link switch családját már nem szükséges bemutatnunk, hiszen hosszú ideje elérhetőek a piacon mind a professzionális, mind az otthoni - kis irodai felhasználásra szánt kivitelekben. Az ipari kivitelű berendezések azonban csak nemrég jelentek meg a kínálatban, ezért igyekszünk egy átfogó képet adni róluk.

Mikrotik RouterOS sérülékenység

Mikrotik  RouterOS sérülékenység
Az elmúlt héten a Mikrotik ismét felhívta felhasználói figyelmét a még áprilisban felbukkanó biztonsági problémára amely a Winbox menedzsment szoftver által használt portot érintette. A 8291-es port minden MikroTik eszközön alapértelmezetten engedélyezett. Ezt a rést használták ki a támadók és szerezték meg az adminisztrátori jogosultságokat az adott eszközök felett melyeken ezek után bármilyen szolgáltatást és konfigurációt megváltoztathattak.